Тео Ушев влиза в журито за наградите на София

Режисьорът Тео Ушев прие поканата на столичния кмет Фандъкова  да  участва в журито, което ще определи победителите в конкурса на Столичната община за ярки постижения в областта на културата за 2017 година.  Това стана ясно днес след  среща на столичния кмет и Тео Ушев.   По време на разговорите бе обсъдена и възможността за реализиране на  общи проекти между авторът на филмът „Сляпата Вайша“ и Столичната община.  В разговорите участва и  председателят на комисията по „Култура, наука, образование и културно многообразия“  Малина Едрева.   

Дирекция „Култура” на Столична община приема предложения за Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата за 2017 г., до 10 август 2017 г., включително. Номинации се приемат в областите: Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда; Критика и журналистика в областта на културата; Танцово изкуство; Фолклорни сценични изкуства; Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства, както и за Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.

Предложения за номинации се приемат от неправителствени организации и граждански сдружения, работещи в сферата на културата, както и други културни институции и юридически лица на територията на Столичната община. Могат да бъдат номинирани творци и творчески колективи за конкретно произведение, създадено, представено и реализирано на територията на град София или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на града за периода 1 юли 2016 г. – 1 юли 2017 г.

 Документите ще се приемат и в деловодството на Дирекция „Култура” на адрес: София 1000, пл. „Славейков” №4, ет.4, от 10.00 ч. до 17.00 ч.

През тази година документи се приемат и по електронен път, на имейл: nagradi.so@gmail.com

 

 

10.07.2017