Театралeн фестивал “София Моно”

“София Моно” е част от Календара на културните събития на Столична община

Деветото издание на фестивала на моноспектаклите “София Моно” ще се проведе от 1 до 9 юни тази година на обичайното място – в уютния парк на Военна академия “Г. С. Раковски”.

Продуцентска къща „Артишок” и Столична община ще посрещнат подобаващо верните фенове на театъра, под открито небе, веднага след края на театралния сезон.

В тазгодишното издание на “София Моно” в рамките на девет дни ще видим някои от най-качествените моноспектакли и любопитни театрални постановки от афиша.

Силен старт на събитието ще даде “Променяне” – първият моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова, който е драматизация по книгата "Промяна" на актрисата Лив Улман. Следват топ спектаклите “Черното пиле” на Мариус Куркински и хитът на Театър „199” – “Чамкория” с участието на Захари Бахаров. Това ще са последните изигравания на тези спектакли, преди лятната им ваканция.

За първи път на сцената в парка ще гостува и постановката “Любовникът” на Народния театър “Иван Вазов” с Деян Донков и Радина Кърджилова. В последната вечер на фестивала ще станем свидели и участници в нетрадиционния спектакъл “Сън в лятна нощ”, който се играе без сцена, около публиката, и ще бъдем изцяло в ръцете на актьорите от Казанлъшкия театър. В традиционната за събитието кино вечер тази година ще видим премиерния филм с режисьор Камен Донев – “Уют”. Любимият актьор ще ни забавлява и с моноспектаклите си “Възгледите за Народното творчество” и “Възгледите за Народната просвета” в две от вечерите на фестивала.

Начален час на вечерните представления – 21.00 ч.

Тази година в рамките на “София Моно” ще има повече детски дневни съпътстващи събития. В парка на Военната академия малки и големи приятели на театъра ще се забавляват с богата куклено-театрална, театрална и литературна програма, в която деца ще играят за деца, писатели ще се срещнат с читатели и вероятно присъстващите малки мечтатели ще се превърнат в театрални почитатели.

Детските събитията ще бъдат с начален час 13.30 ч. и ще са с ВХОД СВОБОДЕН!

Фестивалът „София Моно” е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. и се осъществява с подкрепата на Национален фонд култура – Програма “Публики”.

Подробности за фестивала ще намерите на:
https://www.facebook.com/events/340021750201490/

30.05.2019