Театър “Възраждане” с две онлайн представления в мрежата по случай Международния ден на театъра

На 27 март в 11 часа ще бъде излъчено представлението за деца “Макс и Мориц”, а от 19 часа – "Защото на мама така ѝ харесва”, спектакъл, в чиято основа са думите “Целият свят е сцена и всички ние сме актьори – влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе различни роли.”


Представленията ще бъдат излъчени в платформата:

https://vazrajdane.bg.live/ и ще бъдат активни до понеделник – 29 март


В първия ден от извънредното положение на изминалата година Камерният театър излъчи няколко от спектаклите си онлайн, в които артистите играеха на живо, но без публика. Тази нова форма на общуване беше възприета много добре от публиката и тя отново е на фокус във “Възраждане”.

Този път спектаклите са заснети предварително от един от най-добрите театрални оператори, Стефан Н. Щерев, който има зад гърба си над 45 заснети театрални постановки. Качеството на картината е високо, а монтажът изключително прецизен, за да улови всеки миг от спектакъла и да помогне на зрителя да съпреживее емоцията, въпреки че е онлайн.

“Ние подкрепяме противоепидемичните мерки, но ще бъдем щастливи, ако не сме за дълго разделени с публиката си, затова и сега ще излъчваме онлайн спектаклите си и подобаващо ще отбележим Световния ден на театъра ” – коментира Роберт Янакиев, директор на Театър “Възраждане”.
 

26.03.2021