Тази вечер ще бъде пуснато движението по бул. “Княз Ал. Дондуков“ в участъка от ул. “Г. С. Раковски“ до бул. “Васил Левски“

Тази вечер в 22.00 ч. ще бъде пуснато движението по бул. “Княз Ал. Дондуков“ между ул. “Г. С. Раковски“ до бул. “Васил Левски“. Изпълнителят на обекта ще продължи работа по тротоарите в участъка от ул. “Г. С. Раковски“ до бул. “Васил Левски“.

Строително-ремонтните дейности по четвъртия участък от реконструкцията на бул. „Дондуков“ – от ул. „Г. С. Раковски” до бул. „Васил Левски” започнаха на 15.09.2017 г. След пускане на автомобилния трафик остават довършителни дейности.

Реконструкцията на бул. “Дондуков“ се извърши поетапно с организация, съобразена изцяло с условията на работа в градска среда. Строително-ремонтните дейности започнаха на 01.06.2017 г. с реконструкцията на ул. „Кракра“, която в края на юли бе отворена за автомобили. По искане на Столична община в проекта по ремонта на ул. “Кракра“ са изпълнени две допълнителни релсови стрелки в посока ул. “Янко Сакъзов“, което дава възможност за десен завой към паметника на Апостола.

Участъците на бул. “Княз Ал. Дондуков“ – от Министерски съвет до ул. „Г. С. Раковски” и от от бул. „Васил Левски“ до „Кракра“ –  бяха отворени за движение на 15.09.2017 г. Изцяло са подменени релсовият път на старото трамвайно трасе и контактната мрежа. Релсовият път е изпълнен с технология, при която се поставят чугунени подложки, закрепени двустранно със специални дюбели, които държат релсата в самия бетон. Нивото се спазва посредством рамки, които са по-широки от релсовия коловоз. По релсовия път са поставени и специални гумени заглушители, за да се намали шумът. Частта от Министерски съвет до ул. “Г. С. Раковски“, която е в историческия център, бе реконструирана с гранитен паваж, както постанови Националния институт за недвижимо културно наследство към Министерство на културата. В участъка от бул. „Васил Левски" до ул. „Кракра“ е положена асфалтова настилка. Изградена е велоалея. Изцяло е подменена тръбната мрежа, поставено е LED осветление от бул.“Васил Левски“ до ул.“Кракра“ и така целият булевард е с обновено LED осветление.

На 18 ноември 2017 г. ще бъде пуснато движението по бул. “Монтевидео“ от ул. “Маестро Кънев“ до ул. “Народно хоро“. Продължава изграждането на бул. “Монтевидео“ в участъка между ул. “Народно хоро“ до ул. “Боряна“.

 

 

17.11.2017