Таксите в самостоятелните детските ясли вече се плащат чрез ПОС терминали

За по-голямо удобство на родителите при плащане на месечните такси в общинските детски заведения, в касите на 23 от всички 24 самостоятелни ясли /за деца до 3 г./ в София вече има действащи ПОС терминали, съобщи зам.-кметът по финанси на София Дончо Барбалов.  Така семействата могат да погасяват своите задължения с дебитни или кредитни карти, вместо с пари в брой. В момента се преговаря с обслужващата банка на последната ясла в кв.“Кремиковци“ за осигуряване на ПОС терминал и там.

ПОС устройства има и в касите на 21 от най-големите детски градини /за деца до 6 г./ в София. 
Столична община отдавна работи по облекчаването на административното обслужване на гражданите. Освен таксите в детските заведения, столичани могат да плащат и местните си данъци и такси чрез ПОС терминалите във всички районни отдели "Общински приходи" в София. Чрез е-страницата на Столична община тези плащания могат да се правят и онлайн, без да се налага гражданите да отиват до районното данъчно https://www.sofia.bg/reference-for-commitments-and-payments
На електронната страница на общината могат да се правят различни видове справки, да се изтеглят образци на документиhttps://www.sofia.bg/taxes-and-fees-services-documents, да се подадат сигнали https://svc.sofia.bg/ и да се намери информация по много административни и други въпроси.

 

23.06.2017