Световни знаменитости и нашумели дизайнери гостуват на Balkan Fashion Week 2018 # Metropolitan Edition

Balkan Fashion Week 2018 # Metropolitan Edition се завръща с ново издание от 25 до 28 юни. В крак с последните модни тенденции престижното модно събитие ще се състои на едни от най-красивите и впечатляващи локации на открито, в сърцето на нашата столица. Събитието е част и от културната програма на международния дигитален фестивал Webit.Festival Europe 2018 и се организира с подкрепата на Столична община. 

И тази година основната цел на  Balkan Fashion Week ще бъде да обединява и мотивира талантливи дизайнери от Балканите и Източна Европа, като подпомага развитието им и навлизането им на по-големите модни сцени и пазари.

Седмицата се открива с модни дефилета на 25 юни, пред НДК, където старт на вечерта ще даде дизайнерката Албена Александрова. На 26 юни предстоят ревюта в „Ларгото“, на 27 юни локацията ще е Градинката на “Централна баня”, а началният час на ревютата е 19.00 ч. На 28 юни Литературен клуб “Перото” в НДК  ще е домакин на инициативата Fashion Talk Day, в рамките на която Balkan Fashion Week  организира: лекции, уъркшопи и нетуъркинг за модни дизайнери и студенти.

Програмата на балканската модна седмица включва и дефилета на студенти по Мода от НБУ, НХА  и IED Milan.  А на 29 юни ще бъде заснета и ексклузивната кампания на BFW 2018 с избрани дрехи от най-добрите участващи дизайнери.

Водещ на модните вечери ще е младият и талантлив актьор от Сатиричния театър Боян Арсов.

И тази година  събитието ще бъде посетено от интересни международни гости и лектори, които са доказани професионалисти в сферата на модата в световен мащаб, както и многобройна локална публика. Сред тях изпъкват имената на: Константино Росели от Атина, гръцката дизайнерка и стилистка Джой Кументаку, Мира Постолаче от Милано, италианецът Рикардо Терзо, добре познат от работата си като стилист, бранд консултант и автор на VOGUE, световно известната френска журналистка Ева Буйон, Андреа Поци от Милано, която е маркетинг директор на IED Milan – един от най-престижните университети за дизайн, румънската звезда Корнел Крисан, която води едно от най-популярните предавания за лайфстайл по румънски тв канал  и много други.

Сред звездните гости е и бившата гримьорката на Донатела Версаче и бюти директор на Нюйоркската седмица на модата за 2016 г. и 2017 г. Валерия Орландо. Тя заедно с екип от 12 души ще се грижи за грима и косата на моделите, които ще дефилират на Balkan Fashion Week 2018 # Metropolitan Edition.

За изданието през юни в София специално пристига създателят директор на Fashion Film Fest Istanbul Туна Йълмаз, който ще води лекция в инициативата Fashion Talk Day. Той ще разкаже за престижния моден форум, който вече трета поред година се провежда в Истанбул и е домакин на селекция от световни творби, свързани с модния бранш, лекции, майсторски класове,  семинари и международни конкурси. Покана за гостуване в България е потвърдил и световноизвестният

стилист и журналист Лука Имбимбо, който е работил като артдиректор в престижната миланска агенция „Аура“.

Партньори на събитието тази година са: Столична Община, Webit.Festival Europe 2018, НДК, НБУ, НХА, IED MIlan, хотел "Триада", Manifesto Creativo, Weird Authentic People, Clinica Liberty, Stephan, VOR professional make up, IVET Fashion, The Secret Code of Fashion и MAD MOOD Milan и други.                                                                             

Международни медийни партньори на BknFW 2018  са едни от най-елитните модни медии: VOGUE Talents (Италия), Elle Magazine (Италия), Pairs Paris (Франция), Schön Magazine (Италия), Fucking Young Magazine (Испания) и други.

Следете новините за Balkan Fashion Week 2018 и в социалните мрежи:

https://www.facebook.com/balkanfashionweek.eu/ 

Instagram: http://balkanfashionweek.eu/

25.06.2018