Световна премиера на документален филм за Соня Йончева, финансиран по Програма "Култура" на Столична община

32-то издание на Киномания ще представи световната премиера на документалния филм за голямата оперна прима Соня Йончева „Соня Йончева. Sempre Libera”. Представянето на филма е днес, 26 ноември, от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл”. Филмът е финансиран по Програма "Култура" на Столична община.

Оперната звезда пристига в България специално за премиерата на филма, посветен на живота ѝ и израстването ѝ до най-обещаващото сопрано в света днес. Тя се завръща след успешното си турне в Латинска Америка, където пя в най-големите концертни зали в Мексико и Чили.

Повече от две години филмов екип, воден от журналиста и продуцент Георги Тошев, следва Соня Йончева по света: Лондон, Ню Йорк, Милано, Мюнхен, Виена, Пловдив, София са част от местата, където са запечатани мигове на триумф и съмнение, на радост и тъга.

Филмът проследява напрегнатото ежедневие на Соня и триумвалното ѝ шествие по най-големите сцени. В снимачна площадка се превръщат хотелската стая, гримьорната, бащината къща, влакът и някои от най-големите оперни театри в света като "Метрополитън", "Ковънт Гардън", "Ла Скала", Щатсопера във Виена.

Соня Йончева допуска екипа в един много съкровен свят на нейния живот, семейство, професионални и лични приятелства.

Освен самата Соня в продукцията участват още Пласидо Доминго, Антонио Папано, Валерий Гергиев, Масимо Дзанети, Майкъл Фабиано, Томъс Хемпсън, Теменуга Йончева.

Режисьор и продуцент на филма е Георги Тошев, оператори са Румен Василев и Иво Стайнов, режисьор на монтажа и съсценарист заедно с Георги Тошев е Ема Константинова.

Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на http://tickets.ndk.bg./ 

Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2018 г.
 

26.11.2018