Светна коледната елха на София

Над 4000 м светещи гирлянди в традиционните за празника бели и червени светлини и 40 000 светещи лампички грейнаха на коледната елха на София. Тя е в парка на НДК и преди няколко години беше специално засадена.

Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави хората, присъствали на празника, с участието на много артисти, музиканти и певци.

Участваха вокална група към Столичен център за работа с деца „Бели брези”, балетна школа „Силует”, вокална група „Сладки пуканки – мъничета” към Националния дворец на децата, солисти от Артцентър „Стринджендо”, фолклорна формация към 144. СУ „Народни будители”.

На сцената се присъединиха и спортистите Йорданка Благоева, Любомира Казанова, Ина Ананиева, много актьори, режисьори и музиканти: Бина Харалампиева, Кирякос Аргиропулос, Ириней Константинов, Роберт Янакиев, Елена Русалиева, Мая Бежанска, Румен Угрински, Тончо Токмакчиев, Еделина Кънева, Дичо, Камелия Тодорова, Владо Пенев, Весела Бабинова, Владимир Зомбори, Христо Пъдев, Катлийн Старейшинска, Жени Лечева, Велислав Павлов – актьор от филма „Вездесъщият”, Илиян Джевелеков.

Цветни илюминации озариха небето в празничната вечер.

Поставя се коледна украса в града по площади, улици и булеварди и паркове. В близките дни ще има украса на "Орлов мост" и бул. "Цариградско шосе". Светещи гирлянди и елементи украсяват дървета и на пл. "Света Неделя", където 30 декоративни дървета ще светят с 900 ЛЕД лампички.

Украса ще има и на Моста на влюбените, пред Народния театър и на "Ларгото", на повечето от основните булеварди „Цар Освободител“, „Цариградско шосе“, „Дондуков“, на „Княгиня Мария-Луиза“ и др., както и на пешеходната ул. “Витоша“.

От 1 декември 2018 г. до 15 януари 2019 г. ще се проведе традиционната кампания на Столична община ДА УКРАСИМ СОФИЯ ЗА КОЛЕДА за външна празнична украса на сграда, балкон, двор и междублоково пространство на територията на Столична община.

Изпращайте до 3 снимки с Вашата украса на имейл адрес: ukrasi_sofia@mail.bg, най-късно до 15 януари 2019 г.

Необходимо е да бъдат посочени трите имена на участника, име на организацията, адрес на украсения обект и координати за връзка.
На страницата във Фейсбук ДА УКРАСИМ СОФИЯ ЗА КОЛЕДА ще бъдат публикувани относимите към кампанията фотографии.

 

 

 

Фотограф: Гео Калев

01.12.2018