Светлин Русев и Максим Ешкенази представят най-чувствените цигулкови концерти

 Светлин Русев и Максим Ешкенази

с най-чувствените цигулкови концерти

 

19-та вечер от декември е вечер на хармонията! Сцената на зала “България” ще се изпълни с виртуозност, чувственост и лекота.

Голямата звезда на световното цигулково изкуство, Светлин Русев, ще представи едни от най-пъстрите с музикални изразни средства цигулкови концерти. Заедно със Софийската филхармония изключителният солист ще изпълни “Концерт за цигулка и оркестър No 2” на Сергей Прокофиев, “Симфония № 5” на Франц Шуберт, както и “Симфонични вариации” на Георги Андреев. 

На диригентския пулт ще застане определяният от световната преса като “посланик на класическата музика” маестро Максим Ешкенази.

Свръхчувствителният и поетичен лък на Светлин Русев ще изпълни произведенията в програмата на редкия инструмент, създаден преди три века, Страдивари 1710 Кампоселиче. Уникалният инструмент, собственост на японската фондация Nippon Music Foundation, ще оживее в ръцете на световноизвестния цигулар.

Онези, които са имали възможността да слушат на живо виртуозното свирене на музиканта, споделят, че преживяването е неповторимо.  Всички те, както и всички почитатели на класическата музика, могат отново да срещнат финия му колорит на 19 декември от 19 часа в зала ”България”.

Събитието е част от календара на културните събития на Столична община.

05.12.2019