Строителството на нов физкултурен салон и басейн на 30-то училище е на финала

 

"Строителството на нов физкултурен салон и басейн на 30-то училище в кв. „Зона Б-5“ е на финала. Салонът ще е готов през март, а през новата учебна година ще заработи и басейнът. Това е знаково строителство, защото възстановяваме и строим отново съоръжения, които преди 30-ина години са били започнати и изоставени. През лятото кметът на район „Възраждане“ Савина Савова да обнови и двора на училището с нови спортни съоръжения и игрища." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверка на работата по възстановяване на плувния басейн и физкултурния салон на 30-то училище „Братя Миладинови“ в кв. „Зона Б-5“ в район „Възраждане“.

"Най-важни са здравето и образованието на децата. Затова инвестираме и ще продължим да инвестираме в строителството, модернизацията на училища, детски градини и спортна база. Неслучайно София спечели титлата Европейска столица на спорта, защото показахме, че имаме амбицията да създаваме максимално добри условия за детски и училищен спорт" – каза също кметът на София.

Фандъкова припомни, че "за последните 10 години са построени 19 училищни сгради, в това число и 5 училищни басейна. Миналата година завършихме 7 училищни сгради, до момента строим още 2 и за тази година сме заложили още 4, в това число и два физкултурни салона" – посочи Фандъкова.

На събитието присъства и световният шампион по плуване Петър Стойчев, който също насърчи учениците да се занимават със спорт.

"Контролът върху строителството на училища и детски градини вече е задача на новия зам.-кмет по строителството инж. Цветан Божинов. От началото на годината той поема един от най-големите ресори – строителството на пътна и образователна инфраструктура и ВиК. Инж. Божинов е завършил УАСГ и има десетилетия опит като строителен инженер и ръководител на големи обекти. Синхронът и координацията между инж. Божинов и главния архитект арх. Здравков са ключови, за да постигнем по-добър ред и контрол още от самото начало на планиране и проектиране на обектите в София" – каза също Фандъкова.

Фотограф: Веселина Христова

 

 

 

 

09.01.2020