Столичните отбори извоюваха победа в състезания по волейбол и шах

Световният шампион по шах Анатоли Карпов награди победителите

В периода 30 септември – 02 октомври 2018 г. столицата ни беше домакин на спортна делегация по повод „Дни на Москва в София”.

25 руски делегати, сред които представители на Департамента по спорт, дирекция „Човешки ресурси” и отбори по волейбол – момичета и шахмат – момичета и момчета участваха в професионални състезания, организирани от Столична община, дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” и Национална спортна академия „Васил Левски”.

Академичното ръководство на НСА „Васил Левски” приветства руската делегация с традиционното „Добре дошли!”.

На 30 септември г-н Анатоли Карпов – осемкратен световен шампион по шахмат, даде старт на състезателния ден като направи първи ход от страна на руския отбор. Повече от два часа отборите на София и Москва демонстрираха професионализъм и отлични умения в шахматната надпревара. Състезателният ден завърши с победа за българския отбор, като абсолютни шампиони бяха българските момичета, а момчета завоюваха една победа.

На 01 октомври отново на професионалната база на Националната спортна академия се проведоха срещите по волейбол и шахмат между отборите на Москва и София. С абсолютно превъзходство волейболистките на София завоюва победа при резултат 3:0. Популярни български волейболисти и любители на спорта подкрепяха и аплодираха успехите на софийския отбор.

Второто издание на шахматната среща беляза отборна победа за София.

На официална церемония в многофункционата зала на НСА „Васил Левски” се проведе награждаването на участниците в приятелските срещи по шахмат и волейбол, проведени по повод отбелязването на Дните на Москва в София. Г-н Карпов, заместник-министъра на младежта и спорта доц. Стоян Андонов, проф. Апостол Славчев и проф. Кирил Андонов наградиха всички състезатели. Участниците получиха много награди и традиционни български сувенири.

 

 

02.10.2018