Столичният куклен театър открива обновения си салон в парка „Заимов“ с празник за децата

На 27 юни (събота) от 11:00 ч. Столичният куклен театър ще открие обновения си салон на "Янко Сакъзов" 19 в парка „Заимов“ с празник за децата. Актьори, кукли, музиканти, фокусници и деца ще отпразнуват заедно края на учебната година и началото на лятото с щуро събитие на открито, пред театъра.

Сградата се използва от 1959 г., но до този момент са правени само козметични ремонти. Това е първият цялостен ремонт, заради който ще имаме възможността да гледаме представления в по-комфортен и уютен салон.

Специално за откриването ще се проведе и традиционният Парад на куклите, който е част от Кукления софийски театрален салон. Съорганизатори на събитието са и Съюзът на артистите в България, които са поканили за откриването и любимия на децата фокусник Ненчо Илчев, който пък ще представи своята книга „Забранената книга за фокуси“.

Заедно с това децата ще получат и като подарък книгата „Ще ти разкажа приказка“, която е сборник – част от Националния детски конкурс за приказки, организиран от дирекция „Култура“ на Столичната община.

В събитието ще се включат и музикантите от струнния квартет от оркестър „Симфониета“ при Общинския културен институт „Надежда“. От 12:00 ч. в новия салон на театъра зрителите ще имат възможността да се насладят на спектакъла „За граховото зърно и една принцеса“, а след представлението ще има още изненади.

Очакваме Ви на 27 юни от 11:00 ч., пред салона на театъра на бул. „Янко Сакъзов“ 19. 

Поради ограничения брой на местата в салона, моля заявете Вашето присъствие на тел. 029885416 най-късно до 17:00 ч. на 26.06.2020 г.

26.06.2020