Столичният инспекторат проверява строителни обекти за замърсяване

 

През днешния ден екипи на Столичния инспекторат провериха строителни обекти  в районите „Витоша“ и „Красна поляна“. Съставени са 6 акта за заемане на общинска площ със строителни материали и машини и липса на плътна строителна ограда.

От началото на  август до днес са извършени над 200 проверки за замърсяване от строителство на територията на столицата.

Съставени са 21 акта, от които 11 са съставени на юридическите лица на фирмите строители, а останалите са на технически ръководители на обекти и водачи на тежкотоварни превозни средства.  Изпратени са още 17 покани за съставяне на актове на фирми, допуснали нарушения. Най-честите нарушения са липса на плътна строителна ограда на обекта, излизане на камионите с непочистена ходова част, заемане на публично-общинска собственост с материали или отпадъци, транспортиране на земни маси и насипни товари без поставено чергило. Проверките са извършени във всички райони на територията на Столична община, а най-голям брой нарушения са установени в районите „Студентски“, „Витоша“, „Лозенец“ и „Триадица“.

19.08.2021