Столичният инспекторат почиства графити от ул. „Цар Иван Асен II“

 

100 кв. м нецензурни надписи и драсканици  вече са отстранени от улица „Цар Иван Асен II“.

Само в рамките на няколко дни екип на Столичен инспекторат успя да отстрани повече от 100 кв. м графити и  надписи по ул. „Цар Иван Асен II“. Сред почистените обекти попадат части от знаковите за улицата кооперации като „Царевец“, „Асеновец“ и „Трапезица“, а в участъка около кино „Влайкова" са заличени десетки нецензурни надписи и символи. Работата по премахване на графитите се извършва със специализираната почистваща система Ghibli Skid Silent, като в следващите дни предстои да бъдат почистени обекти в частта от 12. СУ „Цар Иван Асен II“ до бул. „Ситняково“. На улицата са установени и 28 броя ел. табла в лош външен вид, като за тяхното промяна вече има постъпило предложение от художник за тематичното им изрисуване, а рекламна агенция предлага за своя сметка да отпечати  красиви визии, с които таблата да бъдат преобразени.

Кампанията по облагородяване на градската среда по емблематичната улица „Цар Иван Асен II" е съвместна между Столичен инспекторат и районна администрация на район „Средец“.

През последната година Столичният инспекторат провежда активни действия по заличаване и премахване на грозни графити от фасади на сгради, детски градини и училища, метростанции, подлези, паметници и емблематични сгради. До този момент са премахнати повече от 4 хил. кв. м подобни надписи.

25.09.2020