Столичната община проведе поредица от благотворителни тържества „Коледата е за всички 2019"

Столичната община проведе поредица от благотворителни тържества
КОЛЕДАТА Е ЗА ВСИЧКИ 2019

 

 

 

Под патронажа на г-жа Албена Атанасова на 18 и 19 декември в залата на Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Чудеса“ в ж.к. „Стрелбище“, район "Триадица" се проведоха четири Коледни тържества за деца и младежи, ползващи социални услуги в София, и техните семейства под мотото: „Коледата e за всички 2019”.

Празникът събра деца и семейства с по-ниски доходи на територията на Столична община по случай настъпващите Коледни и Новогодишни празници и ги зареди с приятни и незабравими емоции. Децата бяха организирани в артателиета, в които изработиха коледни играчки или картички и оцветяваха гипсови картини.

Фокуси, викторини, забавни игри, театър, хумор, песни и много танци зарадваха малки и големи.

Специални гости бяха музикантът от група "Спринт" Пейо Пеев, актьорите Красимира Демирова, Пламен Пеев, Симеон Владов,  изпълнителката Галя Георгиева, трио "Вива",  журналиста Ангелина Бонева, актьори от Театър "Мим-Арт" и група "Жестим", балет "Веда Джуниър", Куклен театър „Веселушко“ и много други приятели. За празничното настроение на малки и големи се погрижи певицата Жана Бергендорф.

На тържеството присъства и г-н Руслан Бъждеков, заместник-кмет на район „Триадица“.

Децата получиха коледни подаръци от най-очаквания гост – Дядо Коледа, а белобрадият старец не забрави и майките им. Всяко семейство получи и подкрепа във вид на хранителни продукти, с които ще могат да обогатят коледната трапеза. 

В инициативата се включиха и много дарители и доброволци.

 

 
20.12.2019