Столичната община подкрепя Лятната академия на НХА за деца

"Поздравявам ви, че сте избрали да засадите дърво и да научите нови неща за природата. Лятната академия на Националната художествена академия за деца, която се провежда за втора година, е част от Календара на културните събития на София." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред участниците в Лятната академия.

Деца от различни столични училища участват в Лятната академия на НХА. Те рисуват и ще отглеждат дръвчета, черен бор, които ще засадят през пролетта в двора на Академията и в градски паркове.

Кметът поздрави и Националната художествена академия за организирането на Лятната детска академия. Днес се проведе хепанинг НИЕ, ВРАБЧЕТАТА, посветен на 12 август – Международния ден на младежта и на ранното екологично възпитание на децата.

Столичната община провежда за трета поредна година кампанията „Моето зелено училище“ и „Моята зелена детска градина“. През есента стартира новият залесителен сезон. Столични детски градини и училища могат да кандидатстват за засаждането на фиданки, храсти и цветя. През 2017 г. и 2018 г. в инициативата се включиха 367 детски градини и училища на територията на Столична община, които засадиха около 28 000 растения.

 

 

 

12.08.2019