Столичната община награди учители и директори за постижения в сферата на образованието

Столичната община награди учители и директори за постижения в сферата на образованието

На церемония, състояла се в Центъра за съвременно изкуство „Топлоцентрала“,  бяха връчени Наградите на Столичната община за постижения в сферата на образованието. 79 учители и директори бяха отличени за своя професионализъм и постигнати резултати през годината.  Призовете са учредени по идея на кмета Йорданка Фандъкова и се дават за 15-та поредна година.

„Наред с инвестициите в образователната инфраструктура, в детски градини и  училищни сгради, и модернизацията, която е основна наша задача, вярвам, че трябва да покажем уважението си и да дадем своя принос за издигане на престижа на учителската професия, – каза кметът Фандъкова по време на церемонията. – В навечерието на нашия празник, празника на духа, на българската просвета и култура, от сърце искам да ви благодаря за работата, за грижата към децата на София и за професионализма“ – каза още кметът на София. Тя изрази своята радост, че след приемането на програмата за увеличаване на заплатите на учителите преди 5 години, вече има резултат и много млади хора се ориентират към учителската професия. „Вярвам, че добрите резултати в училищата  се получават, когато се работи в екип, с взаимно уважение. Когато  опитът, младостта и креативността се срещат, тогава идват и добрите резултати“ – посочи още Фандъкова. Като ключово за успеха столичният кмет посочи и партньорството в  училищната общност между учители, ученици, родители и институции.

Кметът Фандъкова връчи и Специалната аграда за цялостен принос и значими резултати в областта на предучилищното и училищно образование, както и за постижения в творческата работа за развитието на талантливи деца. Специалната награда получиха директорът на  ДГ № 117 „Надежда“ – Мария Врачева, директорът  на 122. ИОУ „ Николай Лилиев“  Ивета Германова и директорът на Центъра за изкуства, култура и образование „София“– Марияна Тафрова.

 

На церемонията присъстваха министърът на образованието  академик Николай Денков,   директорът на РУО – София Ваня Кастрева, зам.-кметът Мирослав Боршош и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, районни кметове и общински съветници.  

 


Списък на наградените

 

19.05.2022