Столичната община инвестира 2,5 милиона лева в нови детски площадки

Столичната община  инвестира 2,5 милиона лева в изграждане на нови детски площадки в районите на столицата. Това каза кметът Йорданка Фандъкова по време на проверка на изграждането на детска зона в градината „Алжир“ в район „Сердика“.   На проверката присъстваха зам.кметът Йоана Христова и кметът на район „Сердика“ Тодор Кръстев. 
Детската  площадка в градината „Алжир“  отговаря на съвременните изисквания за безопасност и е предназначена за деца от 0 до 3 години и от 3 до 12 години. 
Съоръженията на детската площадка в Алжир се пускат поетапно. Предстои да бъде поставена и ограда. Проектът е съгласуван с родителите в района, за което поздравявам кмета на район Сердика – Тодор Кръстев, допълни още Фандъкова.  
Стопанисването на  съществуващите съоръжения се извършва от районните кметове, като тази година в бюджета на общината са заложени  800 хиляди лева за поддръжка.  Дирекция „Зелена система“  отговаря за  120 площадки, които са разположени на територията на парковете и градските градини, а две трети от тях са напълно реновирани . Общо 10 площадки предстои да бъдат изградени тази година в парковете на града. Нови детски площадки ще има в парк „Дружба“,  парк „Хиподрума“, градината при ул. „Черковна“, парк „Въртопо“ , Северен парк, градина в кв. „Княжево“, парк „Слатинска  река“, парк „Робов дол“ и други. 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.06.2017