Столичната община и Нов български университет откриват мобилен ваксинационен кабинет преди началото на академичната година

 

Столичната община съвместно с Нов български университет ще открият временен ваксинационен пункт в кампуса на Университета на 13 и 14 септември. Пунктът ще бъде с работно време от 11:00 ч. до 18:00 ч. При интерес „зеленият коридор“ ще бъде продължен.

Пунктът за ваксиниране ще бъде разположен пред централния вход на Нов български университет. В него ще работи медицински екип, който ще консултира гражданите и ще поставя ваксините. Желаещите да се имунизират ще могат да избират между три от одобрените от ЕС ваксини срещу Covid-19 – „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. Те ще бъдат осигурени от Столичната РЗИ, а организацията ще се извърши от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и дирекция „Здравеопазване“ на Столична община.

Откриването на изнесения ваксинационен пункт в НБУ се реализира като част от инициативата на Столична община за имунизация на колективи на място, която се осъществява по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова.

През последната година и половина от началото на пандемията НБУ успя да проведе кампания за ваксиниране на всички служители, проявили желание за това. В продължение на тази инициатива и в съпричастност с действията на здравните органи, Ръководството на Университета създава допълнителна възможност за всички  представители на академичната общност – студенти, преподаватели, административен състав, както и за всички столичани, които до този момент не са успели да се ваксинират, да го направят.

 

07.09.2021