Столичната община и Junior Achievement Bulgaria реализират първата програма за обучение на учители по предприемачество

Столичната община и Junior Achievement Bulgaria реализират първата програма за обучение на учители по предприемачество. "През тази година в обученията са участвали 72 учители от всички райони на София и програмата ще бъде продължена." Това каза при откриването на бизнес форума „Изгряващи звезди“ кметът на София Йорданка Фандъкова.  Програмата е иновативна и цели да създаде добър модел за повишаване на квалификацията на учителите за обучение в предприемачество и предприемаческо мислене у учениците.

Кметът Фандъкова  поздрави екипа на  Junior Achievement Bulgaria за това , че още преди двадесет години създадоха първите ученически компании.

Където и да се намират днес учениците, участвали в тези първи фирми, са лидери  в своята професия, умеят да решават проблеми и да търсят резултат. Защото предприемачество е начин на мислене и търсене на нови хоризонти.

"Развитието на икономиката преминава през стартиращите компании и иновативните млади хора" – каза още кметът Фандъкова.

Кметът припомни, че Столичната община е създала лаборатория за иновации и генериране на креативни идеи в подкрепа на младите хора. Лабораторията предоставя обучение, споделени пространства за генериране на идеи,  свързва креативните млади хора с бизнеса и техни партньори от Европа. Факт са и първите две програми на Столичната община за финансиране на нови компании.

На откриването на форума присъстваха зам.-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева, началникът на  РУО – София Ваня Кастрева и общинският съветник Мита Георгиева.

 

 

10.06.2019