Столичната община и бизнесът продължават социалноотговорни каузи

"Здравеопазването и образованието са най-важните социалноотговорни каузи. Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) вече двадесет години защитава социалноотговорни кампании." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на благотворителния бал на БФБЛ.

Кметът Фандъкова благодари на Форума на бизнес лидерите за ролята му за града. По думите ѝ: „Вие сте лидери не само в своята сфера, а и в доказването на социалната отговорност на българския бизнес.”

На събитието присъстваха представители на Българския форум на бизнес лидерите, с председател Ираван Хира, и евродепутатът Ева Майдел.

БФБЛ подкрепи първата от петте скринингови програми на Столичната община – профилактика за рак на млечната жлеза, по която вече стотици жени преминаха прегледи.

"Подготвихме устойчив бюджет на София, който потвърждава развитието на икономиката на града през последните години – посочи също кметът. – София затвърди позициите си на лидер с най-висок БВП на глава от населението, а градът привлича половината от чуждестранните инвестиции. Това създава нови възможности и дава перспектива за развитие."

София е първата община в България, която започна скринингови програми. Общо пет са скрининговите програми, като първата от тях е изследване на рак на млечната жлеза. Другите са за щитовидна жлеза, простата, изследване на бял дроб и миома на матката.

31.01.2019