Столична община затревява 100 дка „кални точки“

Предстои затревяване на над 100 дка „кални точки“ идентифицирани на територията на Столична община. Кампанията ще стартира на 4 юни в район Възраждане и ще обхване по график всички райони, чийто кметове са заявили площи при предварителното проучване и „картиране“ на площите. За затревяването на по-големите площи общината ще се обърне за съдействие към доброволците от Gorata.bg, а за по-малките ще се погрижат екипите на районните кметове, със съдействието на Столичния инспекторат.

„С тази кампания планираме до края на юни да затревим над 100 дка площи, повечето от които в момента са нерегламентирани паркинги. Площите ще бъдат прекопани, ще се посадят тревни смески и храсти и ще се добави компост от площадката за компостиране „Хан Богров“, ще бъде осигурена и водоноска, с която да се поливат посевите. Ангажимент на районните кметове ще е тези площи да бъдат оградени с кашпи или колчета, така че да се предотврати превръщането им отново в паркинги“. Това каза зам.-кметът по Екология в СО Йоана Христова.

Повече информация за доброволческите инициативи по затревяване, можете да намерите в страницата във Facebook на направление „Зелена система, екология и земеползване“ в СО, която се казва - Зелени решения за София.

29.05.2017