Столична община търси изпълнител за строителните дейности на Детски медицински център


До края на тази седмица Столична община ще обяви процедура за избор на изпълнител на строителните дейности на Детски  медицински център. По идея на кмета на София Йорданка Фандъкова  общинска сграда в район „Възраждане“ ще се реконструира в общинска детска поликлиника. Целта за родителите е да има едно място, на което децата да получават квалифицирана медицинска помощ. Столичната община направи анализ на съществуващите лечебни заведения в София, които предлагат медицинска помощ за деца. В разработването на концепцията на новото здравно заведение е включен екип от лекари.

Детската поликлиника ще работи всеки ден 24 часа в денонощието. Тя ще разполага със специалисти в различни области на медицината съобразно спецификата на детската възраст и заболявания – в това число детски пулмолог, УНГ специалист, офталмолог, хирург, гастроентеролог и др.  Предвидено е в лечебното заведение да има лаборатория. 

Клиниката ще разполага и с дневен стационар, ако е необходимо извършване на манипулации като венозни вливания, ваксини, инхалации, активно наблюдение.  

Общинската детска клиника ще предлага приветлива среда, в която малките пациенти да получават компетентна и навременна медицинска помощ. Кметът покани един от най-популярните художници на улично градско изкуство – Насимо – да предложи визия за фасадата на сградата.

Обществената поръчка за изпълнител на строителните дейности е на стойност 1 млн. лв. В цената влизат  всички строителни дейности, както и изграждане на асансьор за осигуряване на достъпна среда и обзавеждане на помещенията.

09.09.2020