Столична община се включва в инициативата Часът на земята

За девета поредна година Столичната община ще подкрепи инициативата Часът на земята като изгаси за час (от 20:30ч.) осветлението на емблематични за София сгради и паметници. Целта на световната инициатива е да привлече вниманието на хората към проблемите на околната среда. През тази година затъмнени ще бъдат 17 обекта в центъра на града, между които са Храм-паметник „Св. Александър Невски“, Народен театър „Иван Вазов“, Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методии“, Паметника на Цар Освободител и СУ „Св. Климент Охридски“, Статуята на София.

„Участието в Часа на Земята е вече традиционно за Столична община. Тази година отново ще изгасим осветлението на най-значимите сгради в града. За екипа на общината  предизвикателствата, свързани с опазването на околната среда са приоритет и затова участието ни е съвсем ествествено. Много е важно обаче точно по повод подобни инициативи да отчитаме съучастието на всички нас като граждани, в опазването на околната среда – малките усилия, като това да се изгаси осветлението, да се спира водата, когато не я използваме, да ходим повече пеша, са всъщност усилия, които имат голям общ ефект за природата. Призовавам всички софиянци да си загасят осветлението в събота от 20:30 часа и да се включат в Часа на Земята“, призовава зам.-кметът по екология  Йоана Христова.

За няколко годни Часът на Земята се превръща в най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града.

24.03.2017