Столична община се включи за 12-та поредна година в инициативата „Мениджър за един ден“

За поредна 12-та година Столичната община се включи в инициативата „Мениджър за един ден“. Момичета и момчета от столични гимназии и университети работиха като зам.-кметове, а функцията кмет на града изпълни ученикът от Немската езикова гимназия Николай Бошнаков.  „За мен е изключително вълнение Столична община да посрещне за поредна година Кмет на София за Един ден, в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“. Денят за Николай като кмет  на София му даде възможност  да научи повече за това как работи общината  и да се вдъхнови за своята бъдеща кариера. Сигурна съм, че за всички млади хора, които взеха участие в инициативата, 12 октомври ще остане един незабравим ден!“  С тези думи кметът Йорданка Фандъкова се обърна към участниците и домакините на инициативата по време на закриващата церемония в JA Startup Хамбара на Джуниър Ачийвмънт в София тех парк.

„Научих много нови ценни умения, които ще ми помогнат за бъдещото ми кариерно развитие и със сигурност дори само за този един ден като кмет на София, знам, че станах по-добър човек“, сподели развълнуван 16-годишният Николай Бошнаков от 91. Немска гимназия в София.

По-рано през деня младите мениджъри имаха възможност да участват в заседание на Столичния общински съвет и да се включат  в оперативка при кмета на София Йорданка Фандъкова. Те споделиха своите впечатления и идеи за развитието на града със столичния кмет и нейния екип.  Йорданка Фандъкова  им даде своите напътствия – да учат, да не се отказват и да знаят, че в институциите има място за добри професионалисти.   

 16-то издание на „Мениджър за един ден“ се проведе под надслова  „Вдъхнови бъдещето“ и в него включиха 1700  ученици и студенти и 200 компании, институции, неправителствени организации.

13.10.2017