Столичната община се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

Столичната община чрез Столичния инспекторат активно подкрепи Световния ден на почистването и  кампанията на БТВ „Да изчистим България заедно“.   

„Вярвам, че благодарение на кампанията на медията и усилията на гражданите, които дойдоха като доброволци, и децата, които са тук, ще замърсяваме все по-малко и София ще е поддържана все толкова зелена и чиста" – каза зам.-кметът на Столичната община Десислава Билева, която се включи в кампанията на една от локациите в столиците. "Новото през тази година е, че за първи път имаме организация, която позволява да събираме  разделно  отпадъците" – посочи Десислава Билева и подчерта, че "това е приоритет за Столичната община, защото само така, можем да опазим околната среда".

Заместник-кметът Десислава Билева се включи с  директора на Столичния инспекторат Ивайло Иванов, заедно със служители на "Кока-кола" и техните семейства в акцията на един от пунктовете в район „Панчарево“.

Столичният инспекторат съдейства на над 4500 доброволци, които се включиха в почистването на определените места, като в парк "Борисова градина", Ловен парк, в район „Панчарево“ до болница по рехабилитация , м. Камбаните – парка, Витоша, Южен парк, до езерото на кв. "Челопочене" и други споделени пространства. Акцентът на акцията и посланието, което се даде, е: „Разделното събиране на отпадъците“ да остане наш постоянен навик, за да опазваме околната среда!"

 

 

17.09.2022