Столична община подкрепя Националната кампания „Роди дете в България“

Заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова отправи специален поздрав към организаторите на Пролетния бал „Роди дете в България“ Фондация "Мечта за дете", информационен портал "Мама Зона" и Програма "Супер бебе" за съпричастността и подкрепата към двойките с репродуктивни проблеми в България. Събитието даде началото на второто издание на Националната кампания "Роди дете в България" 2021.

„Благородната мисия на Фондация „Мечта за дете“ да съдейства на нуждаещите се семейства в нелеката им борба да създадат свое поколение – да сбъднат своята мечта, е призвание и пример, който наистина заслужава специалното внимание и подкрепа на повече институции и организации. Поздравления и респект към председателя на организацията Ивелина Рускова за енергията, вдъхновението и стремежа да помага за сбъдването на повече мечти.“

Специални гости на събитието бяха 8 двойки и техните новородени деца, благодарение на подкрепата, която са получили от всички участници в събитията на „Мечта за дете“.

Събитието бе открито с химна на инициативата „Мечта за дете“, който се изпълнява от Галя Георгиева и децата от „Палави ноти“. Песента е по текст на Ивелина Рускова и Пейо Пеев – създателят на група „Спринт“, който направи специални подаръци – новият албум на групата „Галактика“. В бала участваха още трио „Елеганс“, Дийп Зоун Проджект, Nurten Ersoy Ünsev.

Водещите Боряна Баташова и Атанас Стоянов – БГ радио направиха бала още по-бляскав и вълнуващ.

Благотворителният пролетен бал "Роди дете в България" се проведе в балната зала на Grand hotel Millennium. Партньори в Национална кампания "Роди дете в България" са Столична община, УАГБ „Майчин дом“, Втора САГБАЛ „Шейново“, Adella Fertility clinic, Болница „ВИТА“, Медицински център „Д-р Сигридов“, Медицински комплекс „Доверие“, OSCAR clinic, Клиничен институт за репродуктивна медицина „Света Елисавета“, Медико-дентален център „Ортогин“, Генетична и медико-диагностична лаборатория „Геника“, Медико-диагностична лаборатория „Кандиларов“, MERCK Bulgaria, Nobel Pharma, Фондация „Въздигане“, Сдружение „Оренда“, Исторически парк.

Събраната сума от вечерта е в размер на 21 410 лв. (сумата е събрана от благотворителен търг с явно наддаване и от томбола с награди).

Столична община, чрез Благотворителната кампанията „Нека станем по-добри“ от 2018 година, стартира Информационната кампания за  ранна диагностика и информираност на жени за яйчниковия им резерв е репродуктивните им възможности под надслов: „Да сверим биологичния си часовник навреме“, с която също става част от Националната кампания „Роди дете в България“.

Информационната инициатива цели да насърчи жени на възраст между 25 и 35 година да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус и да вземат адекватни мерки.

19.05.2021