Столична община отваря екопавилион в Северния парк

 


След успешния старт на инициативата за поставяне на екопавилион в Южния парк в началото на месеца експерти от Столична община ще открият тази неделя и в Северния парк.

Екопавилионът ще отвори врати в неделя, 27 юни, между 10:30 – 13:30 ч. в Северния парк, до езерото, вход от бул. “Никола Жеков”.

На място столичани ще могат да донесат текстилен отпадък или ненужните от дома си стари, малки електроуреди. Целта на проекта е опазване чистотата на въздуха, насърчаване на разделното събиране на отпадъците, безплатна замяна на стари отоплителни уреди с нови и запознаване с програмите на Столичната община за залесяване и облагородяване на зелени площи, в които столичани могат да се включат.

Гражданите ще се запознаят с една от най-важните кампании – безплатната смяна на старите печки за битово отопление с екологични. На място всеки ще получи информация за интересни проекти в областта на екологията, по които Столична община работи като например „Зелена София“.

За най-малките столичани отново е предвидена образователно-забавна програма.

В рамките на екопавилиона и този път хората, които биха желали да осиновят домашно куче, ще могат да се запознаят с четириноги приятели от приют за кучета на общината в Горни Богров. Гражданите ще имат възможност на място да попълнят заявление за осиновяване и да намерят желания от тях четириног приятел.

 

24.06.2021