Над 1500 младежи се включиха в Международния ден на младите хора в София

 

Гребане в езерото Панчарево, спортни игри на открито, стрийт фитнес, образователни занимания и много полезни безплатни спортни дейности бяха организирани в рамките на Международния ден на младите хора в София. Над 1500 младежи се включиха активно в организираните от Столична община чрез дирекция „Спорт и младежки дейности“ събития.

Голям интерес предизвикаха откритите уроци по академично гребане на базата на спортен клуб „Академик“ в Панчарево. Олимпийската шампионка Румяна Нейкова и нейният екип обучаваха деца и младежи през целия ден.

От 9 до 11 ч. дирекция „Спорт и младежки дейности“ отвори вратите си за желаещите да се запознаят с възможностите за подпомагане на младежки дейности, които предоставя Столична община. 

От 10 до 12 ч. Спортен клуб по гимнастика и стрийт фитнес Street Workout Bulgaria превърна в истинско зрелище демонстрациите по стрийт фитнес в „Градината на Доброто“, район „Възраждане“, Зона Б 5.

В следобедните часове на 12 август, на терен на „Спортна София 2000“ в парк „Възраждане“ всички желаещи имаха възможността да поиграят тъч с професионалните треньори от „България Тъч“.

От 13 до 17 ч., за младежи и техните родители беше отворена гореща линия за въпроси, касаещи здравното образование и превенция. Д-р Радосвета Стаменкова, изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, отговаряше на питания за полово предавани болести, ранна бременност, злоупотреба с психоактивни вещества, тютюнопушене и др.

Фотографската изложба „Да погледнем зад завесата“ беше на разположение на гражданите в Градската градина. Изложбата е част от проекта „Да погледнем зад завесата“ на „Академия за ВИЗИОНЕРИ“ на Столична община и представя темата за насилието във всичките му измерения през призмата на надеждата за ново начало.

Регионалният исторически музей отвори вход свободен за младите хора в два от най-атрактивните си обекти – Музеят за история на София и Археологическото ниво на базиликата „Св. София“.

Над 700 души се включиха в младежкия хепънинг в "Борисова градина", организиран от Български туристически съюз, в партньорство със Столична община, Български младежки делегати към ООН, Асоциация на студентите медици, Национално представителство на студентските съвети, Младото поколение в действие, Българска федерация по катерене и алпинизъм, Българска федерация по ориентиране, Нов цирк. Различните спортни активности, уъркшопи, интерактивни игри, срещи с психолози, привлякоха интереса на столичани.

 

 

 

13.08.2021