Столична община организира раздаване на минерална вода

Във връзка с високите летни температури тази седмицата до 30 юни, Столична община организира раздаване на минерална вода от 13.00 часа. Водата ще се раздава на два пункта площадното пространство при храма „Св. Неделя” и на Орлов мост - при езерото „Ариана”. 

Водата e осигурена като дарение от „Девин” АД и ще бъде раздавана от служители на общината до изчерпване на количествата. 
Продължава и миенето на улици и булеварди. 
На 26 и 27 юни продължава миенето в район "Средец". С автоцистерна с маркуч се мият улиците и тротоарите на "карета". Служители на фирмите-оператори мият и дезинфекцират кофите за отпадъци, почистват се и пътните знаци.
Дейност миене се извършва във всички райони на София. Графикът може да бъде намерен на страницата на Столичен инспекторат.
Както всяка година през летните месеци, в зависимост от температурите, фирмите, с които общината има сключени договори, ще извършват и дейност оросяване на платната на улиците, по които се движи масовият градски транспорт, на по-големите улици в районите на гарада, както и на площади. Оросяването е превантивна мярка за овлажняване на въздуха при сухо и горещо време. 

26.06.2017