Столична община организира екопавилион в парк „Дружба“

Продължаваме традицията за организиране на екопавилиона на Столична община, който се радва на голям интерес. След проведените инициативи в Южен и Северен парк, тази събота организираме екопавилион в парк „Дружба“ до детската площадка и езерото. Това съобщи заместник-кметът по екология Десислава Билева.

Целта на инициативата е гражданите да се запознаят с различни екологични инициативи на Столична община и проекти като разделно събиране на отпадъци, включване в проекти за залесяване и облагородяване на междублокови пространства.

Екопавилионът ще работи в събота, 11.09., от 10:30 ч. до 13:00 ч.

Всеки, който желае, има възможност да донесе своите ненужни малки електроуреди или текстилни отпадъци, за да ги изхвърли разделно.

Гражданите ще имат възможност да се запознаят с проектите на общината, в които могат да се включат или кандидатстват. Това са проекти, целящи опазване на въздуха и природата.

”Екоравновесие” също ще бъдат на място със свои четириноги приятели. Всеки, който обича животните и желае може да разходи, прегърне, а защо не и да осинови, домашен любимец.

За поощряване на гражданската отговорност и доброволчество са подготвени награди. А за най-малките – специална образователна програма, наситена с игри.

 

 

09.09.2021