Столична община чрез ОП „Туризъм” спечели първа награда на международен фестивал

В конкуренция с 91 филма от България и света, Столична община, чрез Общинско предприятие „Туризъм” спечели голямата награда в категория „История и култура”, раздел „Научно-популярен и документален филм” на престижния Международен фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа", който се провежда за тринадесети път в              гр. Велико Търново и е част от Международното туристическо изложение „Културен туризъм 2017 г.”

Отличието беше връчено на  директора  на ОП „Туризъм” Иво Маринов  като продуцент на спечелилата продукция „Имало едно време... Три царства", който сподели, че продукцията е плод на двегодишен творчески труд.

Филмът разказва за историята на България – от основаването й до края на Третото Българско царство през 1946-а, като самата история започва цели 6 хиляди години преди Христа.Освен оригиналното представяне на София, във филма са заснети още  29 града в 10 държави на Стария континент, свързани пряко с българската история. Една продукция за историята на България, каквато никога не сме я виждали, в един филм.

Сценаристи на лентата са Тошо Пейков и Степан Поляков, а режисьор е Степан Поляков, с който ОП „Туризъм” като продуцент също спечели голямата награда на същия фестивал преди няколко години. Във филма е използвана и оригинална авторска музика на Palm Beach Sound Over Ground.

 

07.04.2017