Стартира кампания за безплатно кастриране на дворни домашни кучета

От днес Столична община чрез ОП „Екоравновесие“ стартира за трета поредна година кампанията си за безплатно кастриране на дворни домашни кучета. В рамките на инициативата домашните животни ще бъдат кастрирани, чипирани, обезпаразитени и ваксинирани срещу бяс. За максимално улеснение на стопаните ще бъде осигурен и безплатен транспорт за извозването на кучетата от и до общинската ветеринарна клиника „Връбница“. Лица на тазгодишната инициатива са актрисата Катерина Евро и певицата Анелия.

„С тази кампания се обръщаме към собствениците на дворни домашни кучета, предоставяйки им една наистина уникална цялостна безплатна услуга. Ползите за домашните кучета – както здравословните, така и социалните – са безспорни. За нас като община и като институция, която се грижи за безстопанствените кучета, тази кампания е особено важна и поради това, че дворните домашни кучета са един от сериозните източници на нежелани популации от кученца, които след раждането са изоставяни на улицата“ – това коментира зам.-кметът по околна среда в СО Йоана Христова.

От 2016 г. през безплатната манипулация са преминали близо 1000 кучета. През 2018 г. кампанията ще продължи до края на годината. Всички желаещи да включат кучетата си, могат да заявят това на телефон 02/9314160 или в сайта на www.ecoravnovesie.com.

Информационните клиповете на кампанията можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=GnpOP2USf8g

https://www.youtube.com/watch?v=PpQv06b2N-M

03.05.2018