Спиращ дъха хип-хоп на старта на "София ърбан зона спорт 2019"

Със спиращи дъха хип-хоп изпълнения на румънския отбор започна първото издание на "София ърбан зона спорт 2019". Северните ни съседи бяха част от стрийтфеста в програмата на събитието. Момичетата и момчетата от Асоциация Se Poate ("Възможно е") заслужиха най-много аплодисменти и просто „взривиха“ стотиците злители край сцената. Тази румънска неправителствена организация, създадена от млади хора за млади хора, организира много спортни събития, сред тях и такива за хора с увреждания, където развитието и насърчаването на междукултурния обмен сред младeжите е основна цел, включително финансирана от малките партньорства по програма „Еразъм + СПОРТ“.

София Ърбан зона спорт 2019 посреща участниците от Асоциация Se Poate

като част от обмена на добри практики и споделянето на ценности в спорта, културата и образованието. „Нашите намерения са да споделяме страстите си към света и да учим всички как да приемат едновременно изкуство, култура и спорт. Ние смятаме, че това е подобрението, от което се нуждае обществото“ – каза г-н Даниел Еначеску, председател на Асоциацията и градски съветник в Община Букурещ. Сред виртуозите на сцената бяха известни млади румънски танцьори и актьори, обичани от румънските младежи и активно практикуващи улични спортове.

На нея след това се качи целият екип на Фондация „София – европейска столица на спорта“, представен лично от организационния секретар Анатоли Илиев, който откри "Ърбан зоната" и пожела успех на участниците. „София е прекрасен град, в него можете да участвате в стотици активности и събития. От името на Столична община и лично на кмета Йорданка Фандъкова Ви приветствам с „Добре дошли в София!“ и ви пожелавам да изживеете едни незабравими 7 дни с "Ърбан зона 2019“ – каза още Илиев.

Веднага след това гостите бяха пленени от неотразимия глас на певицата Нели Петкова, която създаде уникална атмосфера със своите песни и умение да наелектризира публиката. Кулминация в откриването на "Ърбан зоната" бе шоуто на националния отбор по таекуондо, който представи част от изпълнението, с което спечели медал на Световното в Южна Корея преди две години. Те бяха дълго ааплодирани от наобиколилите сцената участници, представители на 12 държави от чужбина: Естония, Северна Македония, Сърбия, Англия, Румъния, Испания, Италия, Турция, Словения, Гърция, Португалия  и Словакия.

 

Днес Фестивалът на новите градски спортове и дисциплини продължава с турнирите по канадска борба (дясна ръка) 17:00 – 18:30 ч., баскетбол 3х3

17:00 – 19:00 и йога 18:00 – 19:00 ч. Всички активности са в Княжеската градина срещу Софийския университет.  Подробности и програма можете да намерите на https://urbanzonebg.com, както и във Facebok страницата на

Sofia2018 – Европейска столица на спорта.


 

16.09.2019