Spectrum Vocal Band представя новия си албум #SINGERPRINTS

 

На 5 септември е премиерата на новия албум на акапелна група Spectrum Vocal Band – SINGERPRINTS („Вокални отпечатъци”). Вокалната банда ще представи творчеството си от последните две години с концерт на живо в кино „Кабана“, който ще започне в 19.30 ч. С втория си албум музикантите отдават почит на българския фолклор, който е източник на вдъхновение и творчески стимул за тях от самото създаване на групата.

В SINGERPRINTS са събрани както популярни автенични теми като „Седнало е Джоре“, „Бела съм бела, юначе“, „Изгрела ми е“, така и авторски композиции, носещи духа на българския фолклор. За първи път към своите вокални аранжименти музикантите от Spectrum добавят и инструменти – Теодосий Спасов (кавал) и Христина Белева (гъдулка). Сред именитите гост-музиканти в албума е и камерният дамски фолклорен състав „Ева Квартет“.

Характерният творчески подход на музикантите, зададен от дебютния им албум Cross Point, излязъл през 2019 г., продължава и в този – изцяло акапелни аранжименти, съчетани с бийтбокс. Авторските композиции са дело на Константин Бейков и Янко Янков.

 

 

30.08.2021