Софийският зоопарк кани доброволци

Софийският зоопарк продължава да набира доброволци, които в събота и неделя между 10.30 и 17.00 ч., да оказват съдействие на охраната и гледачите за предотвратяване на хранене на животните от посетителите. Особена нужда от тях имат при мечките и сурикатите. 

Желаещите да се включат трябва да са навършили 18 г. Кандидат-доброволците могат да се свържат със Зоопарка на имейл: sofzooed@zoosofia.eu. От началото на кампанията, обявена на 10 април, са се регистрирали 24 доброволци. Екипът на Екологичния център към Софийския зоопарк е провел срещи и инструктаж на всички доброволци, които по график дават дежурства в почивните дни, като всеки уикенд има от 1 до 5-има доброволци. Те получат фланелка и бадж, за да се легитимират и да се отличават от посетителите.

Доброволците споделят, че хората се вслушват в техните забележки и имат нужда от повече информация за правилата в Зоопарка. Всяко едно нарушение се регистрира от доброволците и се докладва на ръководството. Колкото повече посетители има, толкова повече нарушения се регистрират. В резултат от инициативата ръководството на Зоопарка се надява да намалее броят на нарушенията.

 

16.05.2019