София ще си сътрудничи с Алтена, Германия, в работата по партньорски проекти

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с кмета на германския град Алтена Андреас Холщайн. Двамата разговаряха за развитие на съвместно сътрудничество в сферата на образованието, екологията, третирането на отпадъци и разкриването на културно-историческо наследство. Предвижда се работа по партньорски проекти към Европейската комисия, в което София и Алтена ще си сътрудничат. Двата града ще си партнират и с привличането на различни експерти в посочените области.

На срещата присъства и заместник-кметът на София по направление "Образование, култура, спорт и превенция на зависимости" доц. д-р Тодор Чобанов.

Кметът на Алтена е на посещение в София и участва по-рано днес в конференцията "София каза "НЕ" на словото на омразата и на екстремизма", провела се в Софийския университет, в която също участва и произнесе приветствие кметът Йорданка Фандъкова. Конференцията е част от календара от събития на София във връзка с Българското председателство на Съвета на ЕС и се подкрепя от Програма "Европа" на Столична община.

15.02.2018