София се представя на 42. Международно туристическо изложение

София се представя като целогодишна туристическа дестинация на 42-то издание на Международното туристическо изложение в Белград от 20. – 23.02.2020 г.

Туристическото изложение в Белград е най-голямото в Република Сърбия и през настоящата година в него участват над 700 изложители от 40 страни.

Организаторите очакват през 2020 г. рекорден брой посетители – над 70 000 души.

София ежегодно представя своя туристически продукт на този форум. Подчертан е интересът на посетителите към поклонническите пътувания, културно-историческото наследство, новите атракции в столицата и възможностите за шопинг туризъм. Информационният деск на София е част от българския национален щанд, на който са представени още 5 общини.

Дескът на София беше посетен и от Н. Пр. Радко Влайков – извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Сърбия, и г-н Александър Ангелов – ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси. Те оцениха като голямо предимство за София предлагането на рекламно-информационни материали на сръбски език. Бяха обсъдени и възможностите за активизиране на сътрудничеството в областта на туризма между София и Белград с цел привличане на по-голям брой туристи в българската столица.

20.02.2020