София ще бъде сцена на международния музикален фестивал “Пиано Екстраваганца”

На 19 септември, вторник, от 9.30 ч. в залата на Полския културен институт (ул. „Веслец” №12) ще се проведе пресконференция за представяне на фестивала „Пиано Екстраваганца”.

От 25 септември до 6 октомври за седма поредна година в София ще се проведе музикалният фестивал “Пиано Екстраваганца”, част от Календара на културните събития на Столична община.

Фестивалът се организира от Фондация „Пиано Екстраваганца“, с подкрепата на Столична Община, Фондация “Америка за България”, Министерство на отбраната на България и др.

В ключови локации на София, сред които Централния военен клуб, Националната художествена галерия, Националната опера и Аулата на Софийския университет меломаните ще могат да се насладят на уникални рецитали, камерни концерти и песенни вечери. Фокусът е върху пиано музиката, а една от звездите-инструменти на събитието е закупеният от фондация “Пиано Екстраваганца” роял, който ще бъде ползван, както за обучение на млади български пианисти, така и за участия във фестивалната програма.

Фестивалът, освен над четири хиляди гости и 25-хилядна аудитория, събира в България големи международни имена, като през тази година сред гост-изпълнителите ще бъдат музиканти от над 10 държави, сред които: Инголф Вундер от Австрия, Лана Тротовшек от Словения, Елоиза Кашо от Италия, Пьотр Вилежал от Полша, Вячеслaв Грязнов от Русия, Мелани Местре от Испания и др.

От българска страна, освен основателят на фестивала маестро Людмил Ангелов, ще участват и Веселина Кацарова, Евгени Божанов, Милен Кукошаров, Веселин Веселинов-Еко и др.

Вижте пълната програма на http://www.piano-extravaganza.com/

Повече за фестивала: Фестивалът “Пиано Екстраваганца” е едно от най-значимите музикални фестивални събития в България и Източна Европа. Освен организатор, основател и куратор на съдържанието е маестро Людмил Ангелов.

Фестивалът е печелил престижни отличия, като наградата “Музикален проект на годината” в годишните награди на предаването “Алегро Виваче” на БНР за 2015 г. и др.

За контакти: 0878 440157, 0877 115350, p.extravaganza@gmail.com

 

15.09.2017