София със STREET ART карта

Картата STREET ART SOFIA е създадена по инициатива на Столична община в партньорство със Sofia Graffiti Tour. Тя включва 20 локации, в които са представени творби на 16 художници – 5 чуждестранни и 11 български. Картата съдържа информация и снимка за всяко произведение. Маршрутите са пешеходни, но може да се мине по тях и с велосипед или да се стигне с градски транспорт. Те показват София през погледа на художниците на уличното изкуство.

Подбраните творби са изрисувани от български и чуждестранни стрийт артхудожници върху електрически табла, стени и цели фасади на сгради. Картата ще бъде допълвана при следващите издания с нови творби, които заслужават да се видят.

Стрийт арт- и графити културата в София и България започва развитието си в средата на 90-те години, като постепенно се обособява като самостоятелен културен феномен.

Картата е на български и английски език. Печатното ѝ издание може да се вземе от туристическите информационни центрове, а дигиталната версия може да бъде разгледана на www.visitsofia.bg.

STREET ART картата ще бъде представена на щанда на Столична община по време на международното туристическо изложение „Ваканция & СПА“ на 24 – 25 февруари.

Карта

23.02.2022