София получи награда "Градски туризъм" в кампанията "Чудесата на България"

Главният редактор на вестник "Стандарт" Славка Бозукова и директорът на Парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов наградиха победителя в раздела "Градски туризъм" на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

Столичната община има специална политика за разкриване и представяне на културно-историческото наследство на София. Тази година открихме първия археологически парк – Западна порта, триъгълна кула на "Сердика", продължиха проучванията на неолитното селище "Слатина", на площад "Света Неделя", където работата ще продължи и през 2018 г.

В 7-то издания на Европейския Бекпекър индекс София е класирана на първо място от 56 дестинации като най-популярни по критерия цена.

Кметът благодари на археолозите, които работиха през последните години, за да се разкрие културно-историческото наследство на нашия град. "Вестник "Стандарт" се утвърди както с добрата си журналистика, така и с каузата за културно-историческото наслредство", посочи също Фандъкова.

В последните години броят на туристите в София постоянно нараства – през първите 9 месеца на 2017 г., в сравнение със същия период на миналата година, отчитаме 14% увеличение. Чужденците са 66,5% от гостите на града и техният брой се е увеличил с 22% в сравнение със същия период на 2016 г.

 

20.12.2017