София е избрана за домакин на конференцията на CITY DESTINATION ALLIANCE

"София ще бъде домакин на Международната конференция и Общото събрание на CITY DESTINATION ALLIANCE – Алианс за маркетинг и управление на градските дестинации в периода 19 – 22 април 2023 г." – съобщи заместник-кметът на направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ Ирина Савина.

На събитието се очаква да присъстват над 200 делегати от над 100 града.

София е член на организацията от септември 2021 г. Членството предоставя възможности за развиване потенциала на дестинацията, обмен на информация, опит и добри практики с други европейски градове.

CITY DESTINATION ALLIANCE (City DNA) е организация с нестопанска цел, правоприемник на Асоциацията за маркетинг на градовете в Европа (European Cities Marketing), която популяризира и свързва интересите на членове от над 116 големи града в 38 държави в областта на туризма. Членове на асоциацията са градовете Амстердам, Атина, Барселона, Белград, Берлин, Братислава, Виена, Кан, Женева, Истанбул,  Лондон, Тел Авив, Монако, Париж, Прага, Загреб, Рим, Любляна, Цюрих и др.

CITY DESTINATION ALLIANCE е член на Световната организация по туризъм и стратегически партньор на Европейската туристическа комисия, Европейската асоциация на туроператорите, ХОТРЕК (HOTREC) и Международната асоциация за конгресен и конферентен туризъм.

По време на Конференцията делегатите ще се запознаят с възможностите на София и България като туристическа дестинация. Събитието ще допринесе за укрепване на имиджа на София, утвърждаването ѝ като дестинация за градски туризъм и привличане на повече и по-платежоспособни туристи.

08.07.2022