Социално градче за обмяна на опит под мотото: „1 юни – Денят е на всички деца“ 2021 г.

 

Под патронажа на зам.-кмета на Столична община – Албена Атанасова се организира Социално градче за обмяна на опит и предаване на знания за социално подпомагане на деца и младежи. Събитието се провежда по повод празника на детето и е под надслов: „1 юни – Денят е на всички деца“.

На празника, в специално разположени шатри, представители на различни неправителствени организации – доставчици на социални услуги на територията на Столична община и социални заведения за деца и младежи ще популяризират своята дейност пред широката общественост. Ще представят творчески, образователни и спортни активности в подкрепа на деца и младежи и ще направят изложба на ръчно изработени изделия.

Екипът на направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ към Столична община е подготвил много забавни игри и викторини, в артателие ще се изработват и оцветяват различни фигури, а аниматори ще водят децата в света на забавленията, пълен с лакомства, подаръци и игри.

Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще направи демонстрации на техника и оборудване с високопроходим аварийно-спасителен автомобил за аварийно-спасителни дейности при бедствия аварии и кризи.

Деца от различни социални групи и техните родите ще се веселят заедно и ще се забавляват със специално организирана театрална и концертна програма със участието на Балетна школа „Алиса“, Театър „Веселушко“, Шоуто на Кипчев, Валерия Войкова, Дует Цеци и Неци, Дария Георгиева, Борис Стойнов, Ангелина Петева, Арт Център Стринжендо и ДВГ „Сладки пуканки“, ДВГ "Палави ноти", „Веселите зъбки“ (театър с Дидо от „Семейни войни“), 144. СУ „Народни будители“, Теди Шоу, 127. ДГ „Слънце“ и Школата на Катина „Мюзик бокс“, 129. ДГ „Приказен свят“ – Талант, спорт, стил с Таня Пеневска, Децата на Център „Чудеса, Преходно жилище „Делфини“, Белослава Костадинова (представена от нейния вокален педагог Румяна Коцева), Вокално студио „Артес“, Театър „Мим – Арт“.

Специални гости са Богдан Томов, Трио „Елеганс“, Балет „Веда Джуниър“, Нуртен Ерсой, Галя Георгиева и група „Жестим“, EVA, Drago Drums School, група „Атлантик“, група „Хоризонт“, група „Спринт“, Николай Кипчев, Теди Георгиев и най-популярния водещ в българския радио ефир Атанас Стоянов – БГ радио.

Събитията се провеждат с медийното партньорство на БГ Радио.

Заповядайте, да се веселим заедно!

Южен парк – Английска поляна (между бул. "Петко Ю. Тодоров" и ул. "Бяла черква", на главния вход откъм бул. Витоша). 29, 30, 31 май и 1 юни 2021 (събота, неделя, понеделник и вторник).

Начален час – 10:30 часа. 

ПРОГРАМА

ЖЕСТОМИМИЧЕН ПРЕВОД

28.05.2021