Социална инициатива „Приятел на месеца“ 2020

Под патронажа на Албена Атанасова, заместник-кмет на Столична община, за поредна година се провежда инициативата „Приятел на месеца“. Чрез нея популярни лица, ангажирани през последните годините с проблемите на хората в неравностойно положение и подкрепящи социалната политика на Столична община, ще станат приятели на месеца.

Приятелят на месеца ще бъде в ролята на посланик на добротата и ще гостува и участва в мероприятията и празниците, организирани от заведенията за социални услуги за деца, младежи и възрастни хора на територията на Столична община през съответния месец. Ще имат възможност да поговорят за актуалните теми от тяхното ежедневие, да се срещнат отблизо с проблемите им и съответно да доставят приятни и незабравими емоции в компанията им.

Инициативата ще разнообрази ежедневието на децата, младежите и възрастните хора, потребители на социални услуги, ще направи срещите и празниците им вълнуващи и запомнящи се, а техните нови приятели ще се станат съпричастни към социалната кауза на Столична община и хората в нужда.

Като посланици „Приятел на месеца“ през годините са участвали Димитър Туджаров – Шкумбата, актьорът Бате Николай, музикантът и композитор Пейо Пеев, Светлана Тилкова – Алена, Лара Златарева – Кака Лара, Нана Гладуиш, Тити Папазов и други.

С инициативата „Приятел на месеца“ се очаква да се провокира вниманието не само на популярните и любими актьори, изпълнители, музиканти, писатели, поети, художници, спортисти, общественици и т.н., а да се засили и активността, мотивацията и желанието за съпричастност на всеки гражданин на столицата ни.

 

 

 

 

05.03.2020