Служители на Столичния инспекторат проверяват за неправилно паркиране в зелени площи

Столичният инспекторат извършва ежедневни проверки за неправилно паркиране в зелени площи. От началото на месец август 2020 г. до сега  за паркиране в зелени площи са  наложени са 163 глоби с фиш и 143 автомобила са преместени принудително на специализиран паркинг. Най-много нарушения за този период са установени в районите "Триадица", "Овча купел" и "Люлин".

Столичният инспекторат е инициирал ограждането с кашпи  и до момента са оградили  над 200 броя зелени площи  и детски площадки като по този начин са предотвратени нарушенията, свързани с порочното паркиране. Инициативата продължава като предпазна мярка за опазване на зелените пространства. При текущия контрол през вчерашния ден в районите "Триадица", "Красно село" и "Овча купел" са установени 15 броя неправилно паркирани автомобили, на които са съставени констативни протоколи за установеното нарушение.

Апелираме водачите на автомобили да спазват разпоредбите и да не паркират в зелени площи, тъй като не само застрашават живота и здравето на останалите граждани, както и въздействат на атмосферния въздух, чистотата на околното пространство и цялостта на тревните площи.

28.08.2020