Служители на Столичната община ще подпомогнат работата на СРЗИ

По инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова Столична община осигурява 24 служители, които да подпомогнат работата на Столичната регионално-здравна инспекция. Служителите работят в направленията "Правен и административен контрол" и "Общинска администрация". През следващите няколко седмици те ще работят съвместно с екипите на Здравната инспекция и ще изпълняват техни задачи като анкетиране на карантинирани лица.  

Вече трета седмица служители на  Столичния инспекторат подпомагат работата на екипите на СРЗИ като въвеждат данни на контактни лица и разнасят с автомобил предписания до адреси на карантинирани лица. Трима служители на инспектората въвеждат резултати от изследвания в „Пирогов“, за да облекчат работата на лекарите и медицинските специалисти.   

Два екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ също подпомагат работата на СРЗИ от началото на пандемията като разнасят предписания на контактни лица и извършват дезинфекции на места, по искане на здравните власти.

Продължава работата и на единадесетте Ковид кабинета в столичните ДКЦ-та. Само за вчерашния ден в тях са били прегледани 434 пациенти и са тествани 429. От разкриването на първите кабинети на 12 ноември до днес са прегледани  общо 4350 човека.
 

27.11.2020