Шейни зона с много игри и надпревари организират в неделя на Витоша

Зоната за спускане с шейни отново ви очаква тази неделя на Витоша.

Специализираното съоръжение бе открито миналата година и сега за втора поредна зима радва софиянци и гостите на града, предпочитащи да прекарат почивката си на чист въздух сред красотите на планината.

Освен семейните надпревари с шейните, тази неделя от 11 до 13 ч., в зоната ви очакват много забавни игри, конкурси и викторини за малчуганите. Професионални аниматори ще се грижат за доброто настроение и усмивките на детските лица. Ще има конкурси за най-добра визия на шейна, за снежна фигура, за най-атрактивно претъркаляне в снега, битка със снежни топки, теглене на въже, търсене на съкровища в снега и други забавления, в които „София – европейска столица на спорта“ има богат опит от организирането на ежегодните зимни фестивали.

Зоната се намира в непосредствена близост над х. "Алеко", пътеката е с указателни табели. Самата поляна на границата на гористия пояс е оградена с безопасни мрежи и обработена от машини, така че да предлага оптимален за спускане с шейни наклон, а на финала завършва с противонаклон за спиране. Мястото е идеално за корпоративни тържества, семейни празници и надпревари, при желание могат да се осигурят допълнителни атракции и занимания.

Първата на Витоша „шейни зона“ стана факт благодарение усилията на Фондация „София – европейска столица на спорта“ и „Витоша ски“. В дните, когато времето позволява, тя всеки уикенд предлага на малчуганите и техните родители място, където безопасно да се спускат, без да си пречат със скиори и бордисти.

Шейни зоната е част от стремежа на Столична община хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставя планината.

Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат спорта и забавленията чрез незабравимите срещи със зимните дисциплини. „София – европейска столица на спорта“ е подготвила още много снежни празници през зимата, детайлна информация ще намерите в сайта и във фейсбука на инициативата.

Стягайте шейните за уикенда. Прогнозите са за ясно и тихо време без вятър до обед. Очакваме ви тази неделя от 11 до 13 ч. в шейни зоната до х. "Алеко" на Витоша, за да осигурим заедно снежни усмивки на децата.

 

 

 

28.01.2022