Сдружението на фамилния бизнес – България ще се включи в предстоящия залесителен сезон на Новата гора на София

Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с представители на Сдружението на фамилния бизнес в България. На срещата бяха обсъдени продължаващото сътрудничеството между институцията и Сдружението и участие в общи инициативи. По покана на кмета на София Сдружението на семейния бизнес ще се включи в пролетния залесителен сезон на Новата гора на София.

Столичната община започна засаждането на нова гора на 225 дка площ в кв. "Суходол", като целта е да бъдат засадени над 125 000 дървета. На срещата присъстваха президентът на младежката структура на Сдружението г-н Виктор Гугушев и г-н Иван Стайков – вицепрезидент на същата. От страна на общината присъстваше и г-н Владимир Данаилов – изпълнителен директор на Общинската агенция за инвестиции.

Условията за бизнес в София се развиват през последните години и градът става по-привлекателен за различни компании, споделиха от Сдружението. През последните години българската столица стана притегателно място за разкриването на офиси и развойни центрове на много световни и европейски компании.

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че развитието на бизнеса и създаването на добра бизнес среда е ключов фактор за икономиката на града. Добре образованите млади и иновативни хора са потенциалът за успехи на София. "Чрез Общинската агенция за инвестиции подпомагаме бизнеса в града, развиваме възможностите за предприемачество и особено младежко предприемачество и иновации – каза още кметът. – В София са 90% от IT компаниите в страната, като тук са ангажирани над 40 000 от работещите в столицата." Кметът Фандъкова информира, че Столичната община открива процедура за кандидатстване с проектни предложения по пилотна Програма за иновативни, стартиращи и социални предприемачи "Акселератор Стартъп София". Програмата цели да съдейства за ускорен достъп до финансиране на иновативни предприемачи като ги подпомогне при разработване и представяне на предложения към потенциални инвеститори и финансиращи организации. Тя се осъществява между Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия към Столичната община, Столичната общинска агенция за инвестиции и Програма "Европа" на Столичната община.

Г-н Виктор Гугушев представи на кмета Фандъкова Пограмата на българското Сдружение, което успя успешно да спечели домакинство на Световната среща на младежката структура към Международната организация по фамилен бизнес, която ще се проведе през 2020 година. Част от инициативите ще започнат именно от София, а домакинството и представянето на града ще бъде важна основа за нови бизнес предизвикателства.


 

07.02.2019