Посланикът на Швеция Н.Пр. Луизе Бертхолм посети Дневния център „Св. Марина”

Савина Савова, кмет на район „Възраждане”: В работата си прилагаме индивидуален подход, защото зад всеки случай стои човешка съдба

Кметът на район „Възраждане” Савина Савова посрещна посланикът на Швеция Н. Пр. Луизе Бертхолм и делегация от експерти от Министерство на здравето и социалните въпроси на Кралство Швеция в Дневния център за хора с ментални увреждания „Св. Марина”.

Посещението е част от програмата на експертен семинар за сътрудничество и обмен на добри практика при предоставяне на социални услуги на уязвими групи, в изпълнение на Работната програма за сътрудничество 2016-2017 между МТСП и МЗСВ на Кралство Швеция.

Кметът на район „Възраждане” Савина Савова  поздрави Н. Пр. Луизе Бертхолм, членовете на делегацията и представителите на МТСП, Столична община и служителите на Дневния център. „Като кмет на район „Възраждане” и представител на местната власт,  която е най-близо до хората, се стремя заедно с екипа на районната администрация, да се грижим за социално уязвимите  групи, да предлагаме адекватни услуги, съобразени с индивидуалните потребности на всеки човек, за по-добър, качествен и достоен живот”, каза Савина Савова и допълни: „Стремим се да  прилагаме  индивидуален подход към всяко дете, възрастен или човек с увреждания, защото зад всеки случай или епикриза  - стои човешка съдба”.

Савова благодари на Министерството на труда и социалната политика и на Столична община за подкрепата и доверието, за добрата съвместна работа и за възможността,  в грижата за хората, да се прилагат иновативни практики и грижа за социално уязвимите групи.

По време на срещата беше представен проектът „Центърът за независим живот в район „Възраждане”, който се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Гергана Келифарева, ръководител на проекта и Албена Събева, ръководител на Виртуалния център на проекта  споделиха с присъстващите, че дейностите му дават възможност на 85 души да получат различни социални и здравни услуги, работа с психолог, рехабилитатори и специализирани транспортни услуги за хора с увреждания. Акцент в презентацията на проекта бяха интегрираните социални услуги, които се предоставят за подобряване качеството на живот и достъпа до социалните и здравни услуги на възрастни хора с увреждания,  за по-добра социализация и интеграция в обществото.

Кметът на район „Възраждане” Савина Савова изрази надежда, че тази първа среща ще бъде начало на добро бъдещо сътрудничество.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22.05.2017