Санират сградата на 14. СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в ж.к. „Банишора“

Продължава санирането на сградата на 14. СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в  „Банишора“ . Дейностите се извършват по график и се очаква да приключат до началото на новата учебна година. Това установи проверка на столичния кмет Йорданка Фандъкова и кмета на район „Сердика“ Тодор Кръстев на строителния обект.

По време на ремонтните дейности се извършва конструктивно укрепване на сградата и цялостно саниране на фасадата. Топлоизолацията ще даде възможност за по-добър топлинен конфорт през студените месеци и ефективно използване на средствата, с които в момента се покриват сметките за отопление. Директорът на учебното заведение Ернест Георгиев сподели, че в училището се обучават 440 ученици на една смяна, а между учителите и родителите има много добър диалог. Цветовете на новата фасада са избрани от родителското настоятелство и се харесват от децата.

През 2017 година със средства, отпуснати от Столичната община, бе ремонтиран покривът на училището, а дограмата на сградата бе подменена.   

В момента се извършват  ремонтни дейности в още 8 детски градини и училища на територията на столицата: ДГ № 167 „Малкият принц“, ДГ № 198 „Детско царство“, 96. СУ „Лев Николаевич Толстой“, ДГ № 89 „Шарена дъга“,   училища ДГ № 55 „Магнолия“, ДГ № 113 „Преспа“, филиала на ДГ „Слънчогледи“.

През тази година бе въведен в експлоатация нов корпус на 64. ОУ „Цар Симеон Велики“ с учебни кабинети и физкултурен салон. Предстои да бъдат въведени в експлоатация  обновеният плувен басейн и спортна зала на  30. СУ.  Изграждат се и физкултурен салон и кухня към 100. ОУ в район „Сердика“, както и нов учебен корпус с 11 кабинета и физкултурен салон на  9-та Френска езикова гимназия.

Със средства на Столичната община в момента се строят 8 нови сгради на детски градини в районите „Лозенец“, „Дружба“, „Овча купел“, с. Владая, „Подуяне“, „Изгрев“, „Илинден“, „Студентски“, „Триадица“ и в квартал „Филиповци“. През тази година бе въведена в експлоатация нова сграда на детска градина на  мястото на стари бараки  в район „Нови Искър“ и предстои да бъдат въведени в експлоатация две нови сгради на мястото на съществуващи етернитови детски градини в районите „Красно село“ и  „Люлин“.

 

18.08.2020